Oratie Prof. Dr. Cindy Veenhof

IMG_3270Op 18 januari 2016 vond in het Academiegebouw in Utrecht de oratie van Prof. Dr. Cindy Veenhof plaats. In een goed gevulde aula luisterden andere hoogleraren, wetenschappers, docenten, fysiotherapeuten, studenten, vrienden en familie naar haar plannen voor de komende jaren. In een klein uur nam Prof. Dr. Cindy Veenhof haar toehoorders mee in haar visie en lichtte ze de speerpunten van haar leerstoel toe. De komende jaren zal Prof. Dr. Cindy Veenhof zich onder andere richten op de ontwikkeling van e-Health en de fitheid van patiënten rondom ziekenhuisopname. Prof. Dr. Veenhof lichtte deze plannen toe in een inspirerend verhaal, waarbij ze ook voorbeelden noemde van studies die reeds lopen omtrent deze onderwerpen. Zo wordt op dit moment de effectiviteit onderzocht van e-Exercise; een blended care interventie met deels face-to-face contact en deels online zorg bij patiënten met heup- en/of knieartrose (www.e-exercise.nl). Daarnaast loopt op dit moment de Rise studie, waarin beweeggedrag in de eerste fase na een beroerte wordt onderzocht (www.twitter.com/risestudie).

Na de oratie was er een receptie, waarin bezoekers de gelegenheid kregen Prof. Dr. Veenhof kort te spreken en haar te feliciteren met het hoogleraarschap. Scientia Fundus wenst Prof. Dr. Veenhof veel succes, plezier en inspiratie toe in haar leerstoel we kijken uit naar een mooie en leerzame periode!

Foto’s van de oratie van Prof. Dr. Veenhof zijn hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *