KNGF vacature Medewerker Kwaliteitsbeleid (20-24 uur p/w) Aandachtsgebied Beweegzorg

KNGF logoHet Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) is al 125 jaar de beroepsvereniging van en voor fysiotherapeuten in Nederland. Het KNGF bevordert de kwaliteit van het vak, behartigt de sociaaleconomische en maatschappelijke belangen van fysiotherapeuten en ondersteunt leden op maat. Het KNGF kent een diversiteit aan leden. Fysiotherapeuten zijn werkzaam in verschillende werkvelden en naast algemeen fysiotherapeuten zijn er fysiotherapeuten die zich op een bepaald deelgebied van het vak verder hebben toegelegd. De vereniging bevindt zich midden in de dynamiek van de zorgsector, waarin complexe vraagstukken vragen om heldere standpunten, inventieve oplossingen en slagvaardig handelen in het belang van onze leden.

Het KNGF kent vier primaire afdelingen: Belangenbehartiging, Kwaliteitsbeleid, Marketing en Communicatie en Accountmanagement leden. De afdeling Kwaliteitsbeleid richt zich op de ontwikkeling, het beheer en de borging van de kwaliteit en deskundigheid van de beroepsgroep.

Ter versterking van het team Kwaliteitsbeleid zijn wij op zoek naar een enthousiaste en deskundige collega:

Medewerker Kwaliteitsbeleid (20-24 uur p/w)
Aandachtsgebied Beweegzorg

Beweegzorg
De laatste jaren vinden diverse maatschappelijke en demografische ontwikkelingen plaats, waaronder:

  • een groeiend belang van preventie;
  • de toename van de eigen verantwoordelijkheid voor gezondheid van burgers;
  • diverse transities in de zorg;
  • een toenemend aantal mensen met een chronische aandoening;
  • een toenemend aantal kwetsbare ouderen.

Hierdoor ontstaat meer vraag naar professionals die mensen met (een hoog risico op) een chronische aandoening en mensen in kwetsbare situaties  kunnen begeleiden bij het (zoveel mogelijk) realiseren van een actieve leefstijl en een goede fitheid, met een betere gezondheid tot gevolg. Dit is essentieel in het kader van preventie, substitutie van zorg en het terugdringen van de zorgkosten én biedt kansen  voor de fysiotherapeut, omdat deze de kennis en vaardigheden heeft om mensen te ondersteunen bij het bewegend functioneren.

Taakomschrijving
Om de positie van de fysiotherapeut te versterken in het preventie, sociaal- en publiek-privaat domein is het nodig de effectiviteit van fysiotherapeutische interventies in relatie tot beweeggedrag, leefstijl en gezondheidsbevordering te meten en aan te tonen.
Je werkt aan het analyseren, in kaart brengen en beschrijven van bestaande interventies, het implementeren van effectieve interventies, het (laten) onderzoeken, onderbouwen en monitoren van (nieuwe) interventies.

Wie ben jij?
Je bent fysiotherapeut en hebt de opleiding Fysiotherapiewetenschappen of een vergelijkbare (WO-) opleiding met succes afgerond. Daarnaast heb je kennis van en ervaring met beleidsontwikkeling en advisering en ben je op de hoogte van relevante ontwikkelingen, trends en wet- & regelgeving binnen de zorg en het sociaal domein.
Je bent analytisch, flexibel en je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Tenslotte: als je actief werkzaam bent als fysiotherapeut in een eerstelijnspraktijk op het terrein van preventie en een aantal jaren werkervaring meebrengt als fysiotherapeut is dat een pré.

Wat bieden wij?
De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de zwaarte van de functie.
We bieden je marktconform salaris en een flexibele werkplek in een stimulerende en collegiale omgeving. Je bruto maandsalaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en valt binnen de salarisrange van € 3.029,- tot maximaal € 4805,- op basis van 40 uur. Het betreft werkzaamheden voor de duur van een jaar. Het KNGF kent prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Geïnteresseerd?
Graag ontvangen wij jouw CV met een aanvullende motivatie. Deze kun je tot uiterlijk 2 mei a.s. mailen naar: vacature@kngf.nl.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Helmie Mertens, Senior Medewerker Kwaliteitsbeleid via mulder-mertens@kngf.nl, telefoon 033 – 4791101 of Inge Lemmink van HRM via i.lemmink@kngf.nl, telefoon 033 – 4672916.

Bij gelijke geschiktheid krijgt een interne kandidaat voorrang.